Önmagunk elfogadása


Sziasztok!

Ez egy olyan téma, ami sokak számára elég nehezen működik ilyen helyzetben.
Valaki passzívan áll hozzá, hogy ezt lehetetlen elfogadni és csak keresik a kérdéseket, hogy "miért pont én vagyok ilyen?" és nem tudnak kilépni ebből a gondolkodásmódból.
Én is ilyen felfogású voltam még 3 évvel ez előtt. Sohasem gondoltam volna, hogy valaha eltudom fogadni, hogy hát igen ez van, ez ellen nem lehet ideiglenesen mit tenni.
Nyilván erre hatással van a környezetünk és a társadalom is. Ha valakinek úgy kell élnie, hogy minden nap bántják pl. az iskolában, az sokkal nehezebben fog eljutni arra a szintre hogy elfogadhassa magát, mint akit elfogad a környezete. De semmiképpen sem lehetlen kilépni ebből.

Engem nagyon sokan bántottak és már az öngyilkosság gondolata is kerülgetett néhányszor, nem akartam így élni és én is kérdezgettem magamtól azokat a bizonyos miérteket. Nem értettem, hogy miért pont én születtem így, hogyha más ember élhet úgy hogy önmaga lehet és nem értettem miért bántanak emiatt. 
De el kellett gondolkozom, hogyha mindig csak magamba fordulok és sopánkodom az életemen akkor nagyon sok évet elvesztek az életemből úgy, hogy azt rossz élményként élem meg. Nem akartam így lenni és eldöntöttem, hogy pozitívabb leszek és nem foglalkozom senkivel és semmivel ami árt. Nyilván ez nem ment egyről a kettőre és elkellett telnie kb 2-3 évnek, mire teljesen sikerült elfogadnom azt, hogy transzneműnek születtem. 
Ki kellett zárnom azoknak az embereknek a véleményét akik eddig csak a mélybe húztak.
Elkezdtem a stílusomon is változtatni úgy, ahogy az nekem tetszik és ha meg vagy elégedve a kinézeteddel és megvalósítod önmagad akkor a külsődet is sokkal könnyebben tudod majd elfogadni és nem undorodni fogsz magadtól.
Be kell látni, hogy minden jóra várni kell és meg kell küzdeni a dolgokért és bele kell törődni, hogy igen te így születtél és 18 éves korod alatt sajnos ezen nem tudsz változtatni. Nehéz, de muszáj.
Ha túl lépsz minden rosszakarón, magad sajnáltatásán, a miérteken, a környezeteden és csak arra koncentrálsz ami jó, akik szeretnek és elfogadnak, vagy úgy nézek ki ahogy szeretnél és találsz valami elfoglaltságot ami leköt és szereted, akkor minden könnyebb lesz és magadat is jobban fogod szeretni. 
Nem kell senkinek utálnia magát vagy a külsejét azért mert transzneműnek született, mert attól senki sem lesz kevesebb. Sokkal teljesebb életet fogsz élni, hogyha sikerül elfogadnod önmagad és gondolni kell arra, hogy ez a mai világban egyáltalán nem egy megoldhatatlan dolog. 
Hosszú, talán évekbe tartó folyamat ezt feldolgozni és jól értelmezni.
Remélem sikerül majd mindenkinek elfogadnia ezt, mert egyszer minden jobb lesz.

Ezt egy kis motivációnak szántam 😊
Sziasztok!Megjegyzések

Népszerű bejegyzések